GISWest "HTML5"-geoloket

Het "HTML5"-geoloket wordt nu standaard aangeboden voor alle thema's op de GISWest website en zijn alle beschikbare ruimtelijke gegevens publiekelijk beschikbaar op het GISWest platform, ook de kadastrale percelenkaart.

Upgrade Gis West platform

Op woensdag 5 en 6 juli krijgt het Gis West-platform een upgrade naar de recentste versie van ArcGis Server (10.5) en Geocortex Essentials (4.7).

Migratie Gis West website en platform

Op woensdag 4 november wordt het Gis West platform gemigreerd naar een virtuele serveromgeving en krijgt ArcGis for Server een update naar versie 10.3.1.

De geoloketten van GIS West niet meer ondersteund in Google Chrome. UPDATE!

De Microsoft Silverlight plug-in die nodig is om de Gis West geoloketten weer te geven wordt vanaf Google Chrome versie 42 niet meer ondersteund. UPDATE!

Algemeen probleem met het Gis West Platform

Het probleem is opgelost door onze dienstleverancier en alle Gis West services beschikbaar op het Gis West Platform werken terug. Nogmaals onze excuses voor het ongemak.

GIS-monitor 2015

Begin dit jaar verstuurde de VVSG een bevraging omtrent het GIS-gebruik in lokale besturen. De bevraging had als doel om steden en gemeenten te classificeren binnen een GIS-typologie zodat er een beeld geschetst kan worden van het GIS-gebruik bij de lokale besturen in Vlaanderen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen vijf types van GIS-gemeenten: 

Luchtfoto's 2014 beschikbaar op Gis West Platform

De Orthofotomozaïek (middenschalig, winteropnamen, kleur, meest recent, Vlaanderen, 2014.07) is beschikbaar gemaakt op het Gis West Platform (Geoloketten, Gis West Extensie, ...)

Geopunt-infosessie in Brugge

De Vlaamse portaalsite www.geopunt.be biedt sinds eind november 2013 gebundelde geo-info aan. Geopunt is sindsdien dé plaats geworden om allerlei info te consulteren. Tijdens een 2u durende sessie, aangevuld met een demo, wordt het ruime aanbod van mogelijkheden en datasets getoond. Voor West-Vlaanderen gaat dit door op donderdag 12 maart van 10u00 tot 12u00 in de Raadzaal van het Provinciehuis Boeverbos.

Opleiding GRB-skeletbestekken integreren in je technisch bestek

op woensdag 11 februari van 10.00 tot 16.30 uur in het Provinciehuis Boeverbos, Koning Leopold III-laan 41 in Sint-Andries.

GIS-monitor 2013

Er zijn heel wat verschillen in GIS-maturiteit tussen de gemeenten vandaag. Tot welk GIS-type behoort jouw gemeente? Ontdek het in de “GIS-monitor 2013: wie doet wat?”

Pagina's