Welkom op GIS West!

De provincie West-Vlaanderen heeft zich tot doel gesteld om via het project 'Gis West II' een 'Geoserver' uit te bouwen die functioneert als een informatieknooppunt waarin de kennis van de gemeenten en provincie omtrent geografisch gerelateerde objecten wordt samengebracht. Om deze kennis optimaal te benutten, moeten zowel Gis-deskundigen, beleidsmensen, ambtenaren en/of burgers en bedrijven op een eenvoudige manier toegang kunnen krijgen tot deze 'Geoserver'.

Dit kan door eenvoudig gebruik te maken van een internetbrowser die je toegang geeft tot eenvoudige en/of uitgebreide vastgoedthema's. Deze thema's noemen wij 'Geoloketten' en worden aangeboden op deze website.

Naast de geoloketten vindt u op deze website ook informatie over GIS in West-Vlaanderen en handige links en contactgegegevens voor de GIS-projecten van onze gemeenten, Vlaanderen en de andere provincies.

 

Preview Gis West "HTML5"-geoloket

Nu dat de ondersteuning van de Silverlight technologie in browsers 1 voor 1 weg valt, is er door de dienst ICT van de Provincie West-Vlaanderen geïnvesteerd in het opbouwen van een nieuw geoloket, gebaseerd op HTML5 technologie.

Privacy

Niet alle geoloketten zijn voor iedereen toegankelijk. Er wordt voor enkele geoloketten een onderscheid gemaakt tussen een versie bedoeld voor de publieke sector in West-Vlaanderen en een versie voor de burger / bedrijfswereld. Deze opdeling werd gemaakt naar aanleiding van de richtlijnen van de commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer of naar aanleiding van wettelijke bepalingen waarbij bepaalde informatie niet voor het publiek mag toegankelijk gesteld worden.

Login aanvragen

Als u geïnteresseerd bent om gebruik te maken van de GIS West Extensie of de beveiligde geoloketten, kunt u hiervoor een login aanvragen:

gemeente: neem contact op met uw gis-coördinator,

andere: vraag een login aan via het contactformulier.

Let wel: enkel besturen krijgen toegang tot de beveiligde data.